Qb test

Het kan zijn dat je een Qb test gaat doen. Met deze test kunnen we meer inzicht krijgen in sommige kenmerken zoals: aandacht, beweging, snelheid en impulsiviteit. Hiermee kunnen we ook het effect van de behandeling op deze kenmerken meten door de test op een later tijdstip te herhalen. De uitslag van de test zal de arts tijdens een volgend bezoek met je doorspreken.

 

Wat is een Qb Test en hoe gaat de test?

Het is een test die je op de computer maakt en 15-20 minuten duurt. De doktersassistente neemt je mee naar de kamer waar de test wordt afgenomen.  Vooraf aan de test geeft de assistente uitleg en doe je een korte oefentest. Als je begrijpt hoe het werkt en wat verwacht wordt, start je met de test.

Tijdens de test wordt gebruik gemaakt van:

  • een computer
  • een infraroodcamera. Deze registreert de mate van activiteit en beweging; je wordt niet gefilmd.
  • een hoofdband met een bolletje (sensor) dat contact maakt met de infraroodcamera
  • een drukknop voor in de hand

 

Kinderen van 6 tot en met 12 jaar  Tijdens de test zit je op een kruk. Elke twee seconden verschijnt een symbool op het beeldscherm. Bij een cirkel zonder kruis druk je op de knop. Bij een cirkel met een kruis mag je niet op de knop drukken.

Vanaf 13 jaar  Tijdens de test zit je op een stoel. Elke twee seconden verschijnt een symbool op het beeldscherm. Als twee symbolen van dezelfde kleur en vorm achter elkaar te zien zijn, moet je op de knop drukken.

Let op: Als je de Qb test met medicatie gaat doen, moet je de medicatie 2 uur vóór de test innemen.

Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, kun je per mail info@mckinderplein.nl of via de website www.kinderplein.nl contact met ons opnemen.