Missie

Kinderplein, Medisch Centrum voor Kwaliteit van Leven

U bent bij ons welkom voor hulp bij de individuele problematiek van kinderen en adolescenten. In een vertrouwde, vriendelijke omgeving kijken we vanuit verschillende invalshoeken naar uw kind en diens problematiek. Wij richten ons niet alleen op het lichamelijke of alleen op het geestelijke aspect van klachten. Wij hebben een integrale benadering van uw kind, waarbij we de onderliggende oorzaak van het gedrag, leerproblemen, als ook de geestelijke en/of lichamelijke problemen van uw kind vaststellen. Vaak gaan deze klachten gepaard met elkaar.

Verschillende disciplines onder één dak

Ons medisch centrum is dan ook een samenwerkingsverband van meerdere disciplines op één locatie. De kinderartsen zijn het centrale aanspreekpunt en werken nauw samen met een team van psychologen, psychiater, logopedist, pedagoog, EMDR-therapeut, diëtist en coaches. Dit multidisciplinaire karakter biedt een grote meerwaarde voor zowel patiënten als ouders. Wij zijn een laagdrempelige organisatie met snelle doorverwijzing en korte lijnen.

Uw kind staat centraal

In onze praktijk staan het kind en de adolescent altijd centraal. We bekijken het kind zelf in totaliteit, maar ook binnen de verschillende systemen waarin het zich begeeft: het gezin, school, vrienden, sport, e.a.. Wij bieden diagnostiek en (kortdurende) behandelingen dan ook op maat aan: niet elk kind is hetzelfde en kinderen met eenzelfde klacht kunnen heel andere hulp nodig hebben. De kinderarts start met de begeleiding. En daar waar nodig, brengen we gedurende de behandeling de kennis en kunde van een collega in. Samenwerking is ons sleutelwoord, zodat u met uw kind binnen één team met al uw vragen terechtkunt. Wij kijken verder dan het probleem zelf en stellen de kwaliteit van leven van uw kind te allen tijde voorop. Dat is onze kracht.

Meer informatie & aanmelden

Heeft u een vraag of wilt u uw zoon of dochter aanmelden bij medisch centrum Kinderplein? Vul ons contactformulier in of bel 088-9723799.