DSW vergoedt ADHD-medicatie uit basispakket

Geplaatst op 19-12-2018 om 15:17

Regenboog Apotheek is met de zorgverzekeraars van de DSW-groep (DSW, StadHolland en inTwente) overeengekomen dat de apotheekbereide ADHD-medicatie ook in 2020 volledig wordt vergoed uit het basispakket.
Dit betreft dus:
·         Methylfenidaat retard, 
·         Dexamfetamine en dexamfetamine retard
·         DEXmethylfenidaat en DEXmethylfenidaat retard

Mogelijk staat het (nog) niet duidelijk vermeld op de website van de DSW-groep, maar er is een overeenkomst tussen deze zorgverzekeraars en Regenboog Apotheek.

De ADHD-medicatie wordt landelijk (per post) bezorgd in twee- of driewekelijkse termijnen. Regenboog Apotheek levert de medicatie altijd vooruit. Op die manier zal de patiënt niet zonder medicatie komen. Daarnaast geeft het de patiënt de mogelijkheid om tijdig te reageren indien de medicatie niet ontvangen is.

De apotheekbereide ADHD-medicatie zal voor verzekerden van de DSW-groep in 2020 volledig vergoed worden uit de basisverzekering zonder eigen bijdrage. 
Dit betekent dat alle verzekerden van deze zorgverzekeraars in 2020 geen factuur zullen ontvangen voor de apotheekbereide ADHD-medicatie van Regenboog Apotheek.

Alle andere zorgverzekeraars dan hierboven genoemd hebben (tot op heden) geen afspraken willen maken m.b.t. de vergoeding van deze ADHD-medicatie en de patiënt zal zodoende altijd een factuur ontvangen.

Indien u vragen heeft over de vergoedingen in 2019 kunt u deze stellen bij dhr. Dupon via dupon@regenboogapotheek.nl.
Voor farmaceutische vragen kunt u terecht bij de apotheker dhr. Harder via 06-25072020 of pharder@regenboogapotheek.nl.